Šviesios terasos atnaujinimas Naujamiestyje

balta virtuvė-valgomasis-atidaromos lentynos-birželis15-

Kas čia gyvena? Matthew Wakelin, buvimo namuose tėtis; jo žmona Erin, teisininkė; jų dukterys, Lola, 8; ir Leni, 6; ir sūnus Tedas, 4 m.

Namo stilius : Miesto trijų aukštų Viktorijos laikų terasa Sidnėjuje su kieme esančia studija.

Laiko juosta : Atnaujinimas, kurio metu buvo pertvarkytas namo išdėstymas, buvo baigtas per penkis mėnesius.

Biudžetas Daugiau nei 400 000 USD. „Mes sutaupėme pinigų patys prisiimdami projektą“, - sako Matas. "Mes padarėme viską, nes pradžioje nebuvome tikri dėl kainos. Visi liepia padvigubinti pradinį biudžetą - tiesa!"

Įsikūrusi ramiame Sidnėjaus Naujamiesčio kampe, ši dvipusė Viktorijos laikų terasa gali pasigirti nemažu žavesiu, įskaitant plačią gyvenamąją zoną, kieme ir kieme esančią studiją. Nepaisant to, kad buvo įsikūrusi svarbiausioje vietoje, trijų aukštų, penkių miegamųjų namus, reikėjo radikaliai permąstyti. „Tai buvo gražūs namai“, - sako savininkas Matthew Wakelin.

"Buvo malonu gyventi, bet šeima, kurioje yra trys vaikai, turi tam tikrų reikalavimų, kuriuos reikia spręsti - pirmiausia antras vonios kambarys ir labiau pritaikyta valgomojo bei virtuvės zona". Be to, kaip supras visi miesto terasoje, pastate nebuvo pakankamai akcentuojama natūrali šviesa.

Paskambinę į erdvę keičiantį interjero dizainerės Olgos Gruzdeff drabužį, Matthew ir jo žmona Erin ėmė savo namams suteikti daugiau šeimos jausmo. „Mano mėgstamiausia šio projekto dalis buvo glaudus bendradarbiavimas su klientu“, - sako Olga. "Erdvės transformacija buvo neįtikėtina".

Geltonos spalvos varžtas buvo atskaitos taškas atnaujinant virtuvę. „Mano žmona Erin buvo atkakli norėdama, kad naujojoje mūsų virtuvėje būtų geltonos spintelės - ji čia norėjo ryškios ir laimingos spalvos“, - aiškina Matthew. "Aš maniau, kad ji iš to išaugs, tačiau greitai įšiliau prie idėjos. Mes atlikome rimtus tyrimus, nes žinojome, kad tai yra didelė rizika."

Portretas Erin ir Matthew Wakelin su savo vaikais Leni, Lola ir Ted. „Quercus & Co“ pagalvėlė, „Tigger Hall“ dizainas.

Su trimis augančiais vaikais, vienas vonios kambarys šiai užimtai penkių asmenų šeimai niekada nesiruošė jo sumažinti. „Mes labai norėjome, kad vonios kambarys neatsirastų pagrindiniame miegamajame“, - sako Matas. Idėja buvo sukurti ramybės ir tvarkos jausmą, atitrauktą nuo vaikų.

Virtuvė Mato ir Erin šeimos namuose esantis salos suoliukas buvo suprojektuotas taip, kad būtų kuo didesnis ribotoje erdvėje. Tai veikia kaip antrinė sėdėjimo zona, kurioje poros vaikai valgo pusryčius ir ankstyvas vakarienes, ir gali patogiai bendrauti su mama ir tėčiu, kai jie gamina maistą. Vaza, Vakarų guoba.

Pora ilgai laukė didesnio valgomojo / virtuvės ploto. „Visi kambariai buvo maži ir besikeičiantys - jie lengvai netekdavo vienas į kitą“, - pasakoja senojo išplanavimo Matas. "Kai vaikai buvo mokyklinio amžiaus, mes norėjome lanksčios erdvės, kurioje galėtume gaminti maistą, daryti namų darbus ir atostogauti kaip šeima."

Įėjimas Kelias į jaukius namus pasitinka drąsiai mėlynomis durimis. „Runner“, „Armadillo & Co“

Matydami palėpės erdvę ir nedidelę studiją iš užpakalio, Matthew ir Erin norėjo perdaryti erdves ilgesnės šeimos vizitams. „Mes taip pat norėjome papildomo kambario mergaitėms, jei joms prireiks savo erdvės, kai jos sensta“, - sako Matthew.

Gyvenamasis plotas Originalus tamsiai rudos spalvos stalviršis dabar yra baltas, sukurdamas idealius židinio kaušus menui ir aksesuarams rodyti. „Mes renkame meną iš parodų ar iš draugų“, - sako Matas. Draugas ir dailininkas Gregas O'Connoras dovanojo 2 ir 4 paveikslus. „Jardan“ sofa ir kėdės prideda spalvų, atkartodamos rodomus meno tonus. Norėdami sustiprinti šviesos ir erdvės jausmą kambaryje, Matas ir Erinas virš židinio įrengė didelį veidrodį. „Lisa lapointe“ pagalvėlės, „Sparkk“. Kavos staliukai, „Clickon“ baldai. Butelis, lėkštė, vaza ir brokis grindų lempa, „Spence & Lyda“. Kilimėlis, „Armadillo & Co“. Meno kūrinys: „Erika Beck“ keturios kriaušės, natiurmortas 4, Donna Smullen, Aarono Kinnane piligriminė kelionė .

Tarp namo ir kiemelio bei denio zonos tikrai trūko ryšio, taip pat reikėjo pritraukti natūralią šviesą į namo galinę dalį. „Mes žinojome, kad norime didelių langų, kad būtų galima įrėminti vaizdą ir leisti saulės spindulius“, - sako Matthew.

Sandėliavimas Staliuose yra pusryčių kampelis, šaldytuvas ir šaldiklis: „Mes susiaurinome jį iki dviejų atspalvių“, - sako geltonojo tono Matas.

Pirmoji proceso dalis buvo sujungti ir atidaryti originalias virtuvės ir valgomojo patalpas, o teritoriją užlieti šviesa. Interjero dizainerė Olga Gruzdeff turėjo rasti būdą, kaip išlaikyti originalų pastato pėdsaką, kad projektas neviršytų biudžeto, o naują skyrių paversti šeimos namų centru.

„Tarp dviejų kambarių buvo tik standartinio dydžio durų angos, kurios neleido palaikyti jokio vizualaus ar socialinio ryšio“, - sako ji. "Mano tikslas buvo atverti namus ir suteikti jiems galimybę kvėpuoti."

Sandėliavimas "Tada mes nudažėme senas spinteles ir porą 3m x 2m lentų, kad pamatytume, kaip šviesa pakeitė mūsų jausmą." „Interia“ raugintos medienos rankenos užbaigia linksmą, gaivią išvaizdą.

Vienas iš pirmųjų jos sprendimų buvo įstumti geltonus stalius atgal į šventės sieną [bendrą sienos sieną], kad būtų galima laikyti pusryčių kampelį, šaldytuvą ir sandėliuką. Durys tarp virtuvės ir koridoriaus buvo išvestos, kad staliai galėtų patekti į prieškambarį, taip padidindami namų erdvę ir ryšio pojūtį.

Virtuvė / valgomojo zona Sienelė, atskirianti virtuvę nuo valgomojo zonos, buvo pašalinta, kad tarp dviejų erdvių būtų atviras srautas. Scotto Petrie iš „Astro Art“ kūrinys susieja valgomojo erdvės ryškius tonus. Virtuvės išdėstymas buvo pertvarkytas, o dabar jame yra naujas salos suolas. Bendra erdvė yra socialinis šeimos centras. Betoninė vaza, Koskela. Klasikinis dubuo ir oro augalai, „Flower Power“. Kėdės, „Clickon“ baldai. Indelis ir kapojimo lenta, „Citta Design“.

Projektuojant sprendimus taip pat buvo atsižvelgiama į tai, kaip šeima iš tikrųjų jausis erdvėje. „Svarbu buvo tai, kad šiame dizaine nebuvo viršutinių saugyklų, kad būtų galima užteršti erdvę“, - aiškina ji. "Šeimoje yra labai daug žmonių, o vietos buvo nedaug, todėl buvo svarbu, kad lubos būtų kuo atviresnės, kad erdvė jaustųsi didesnė".

Pagrindinis miegamasis viršuje, interjero dizainerė Olga Gruzdeff pasiūlė perkelti lovą į kambario centrą, tada pastatyti tvirtą lovos galvutę ir drabužių spintelę už erdvės, esančios tolimame kambario gale. Keraminis indas ir vaza, Koskela. „Budos“ vazos, geltona pagalvė ir antklodė, „Citta Design“. Rebecca Dent, Astro meno kūrinys. Lininių antklodžių komplektas, Andrea & Joen.

Galinėje sienoje buvo pasirinktas berėmės varčios langas ir kvadratinis rėmas, kuris atvertų virtuvės ir valgomojo erdves, leisdamas natūralesnę šviesą į gyvenamąją zoną. Originalios didelių gabaritų medienos rėmelio dvisluoksnės durys į virtuvės ir valgomojo zonas taip pat buvo pakeistos viso aukščio ir pločio plieniniais rėmais.

Ensuite Pavogę erdvę iš sūnaus Tedo kambario, Erin ir Matthew sugebėjo sukurti savo ilgai trokštamą ensuite. Tiek sienų, tiek grindų plytelės suteikia akimirksniu dizainerio pojūtį ir susieja šią zoną su kitais namų kambariais. Rankšluosčiai ir džiuto dubuo, stalo tonikas. Kilimėlis, Spence'as ir Lyda.

Didžioji dalis namų darbų vyko žemės lygyje, ir tokie dalykai, kaip DA, buvo aiškūs. Sudaręs išsamų darbo grafiką, Matthew subūrė elektrikų, santechnikų, langų ir durų gamintojų bei „meistrų, kuriuos įsigijo iš vaikų mokyklų žaidimų aikštelės“ komandą, kad jų dizainas taptų tikrove.

Mansardinis miegamasis "Mes išlaikome šią erdvę lanksčią, kad šeima galėtų čia likti, arba jei mergaitėms reikia atskirų kambarių, mes neturime daug ką padaryti, kad pakeistume šį kambarį", - sako Matthew. Renovacijos metu buvo nudažyta erdvė, pakeistas kilimas ir pridėta stalių.

Matas įrodė, kad patirtis yra naudinga ir kelia stresą. „Aš vis dar turiu košmarų dėl vandentiekio ir hidroizoliacijos“, - juokdamasis sako jis. "Jūs suprantate, koks esate atskaitingas - turite gyventi su rezultatais!" Mato gyvenimas tapo pusiausvyra tarp vaikų poreikių ir atnaujinimo. "Aš buvau prieš 6 val., Kad įleisdavau prekeivius, paruoščiau vaikus ir tada praleisdavau dieną rinkdamas užsakymus, tyrinėdamas gaminius ir gaudamas medžiagas. Padaryčiau mokyklą, o naktį daryčiau dokumentus ir peržiūrėčiau kitos dienos darbų sąrašas “.

Vonios kambarys „Tai buvo rudos spalvos sienos, o grindys buvo grietinėlės, o tai rodė kiekvieną purviną pėdsaką“, - sako originalios kambario Matas. Pora pasirinko linksmas, bet praktiškas šešiakampės plyteles, nes norėjo „kažko mažo, kuris nepasirodytų“ kiek purvo “. Šoninis stalas, West Elm. Rankšluosčiai, stalo tonikas

Nepaisant džiovos darbo krūvio, Matas pastebėjo, kad yra atsakingi už procesą. "Aš turėjau išsiaiškinti, ar įmanoma, kad vandentiekio vamzdis iš buvusio dūmtraukio nugrimztų iš esamo dūmtraukio, o ne įdėtas į didesnę ertmę. Man sakė, kad to negalima padaryti, bet aš nuolat uždavinėjau teisingus klausimus ir gavau ką Aš norėjau." Alternatyva būtų paveikusi gyvenamąją zoną žemiau ensuite. Jei Matthew nebūtų buvęs šių diskusijų vietoje, projektas būtų buvęs kitoks.

Išorė „Mes naudojome„ Skyrange “langus, bet rėmus turėjome dažyti juodai“, - sako Matthew. "Taigi, mes turėjome juos gruntuoti ir tada nudažyti du sluoksnius. Erin turėjo kelias dienas ne darbo, kad dažytų, kol nebuvo įstiklintas stiklas. Tai buvo nepaprastas darbas, bet galų gale verta." Puodžius, Koskela. Dubenys, „Citta Design“. Pagalvėlės, Tigro salės dizainas.

Žiūrėkite daugiau iš Olgos Olga Gruzdeff interjero dizaine. „Myfanwy Pilon“ ir „Shannell Clarke“ pagalba stiliui.

Žymės:  Virtuvės Miegamasis Vaikų kambariai 

Įdomios Straipsniai

add