Ramus japonų įkvėptas terasos atnaujinimas Chippendale

Kas čia gyvena : Warrenas, programinės įrangos kūrėjas, ir jo partnerė Annie, advokatė.

Namų stilius : Siaura paveldo stiliaus Viktorijos laikų terasa Chippendale miesto priemiestyje Sidnėjuje.

Laiko eiga : Visas projekto įgyvendinimas užtruko 15 mėnesių - du mėnesius projektavimo ir plėtros, dar keturis - DA procesui, po to - trijų mėnesių statybos dokumentacijai ir šešiems - faktinei statybai - ir buvo baigtas šių metų kovo mėn.

Biudžetas : Visos projekto išlaidos buvo maždaug 400 000 USD.

Išorė Tradicinis terasos fasadas slepia šiuolaikišką šių namų interjerą.

Warrenui ir Annie svajonės apie šviesius ir modernizuotus namus atrodė labai toli, kai jie pirmą kartą kreipėsi į Kitty Lee, „Kitty Lee Architecture“, norėdami padėti jiems atnaujinti virtuvę ir vonios kambarį. Bet kai jie pasinėrė į trumpą žodį, buvo prasmingiau pažvelgti į viso namo renovaciją iš „get-go“.

„Projekto apimtis masiškai atitiko tai, kas turėjo būti paprasta virtuvės renovacija, tačiau tai tikrai buvo teisingas sprendimas“, - sako Warrenas. Jam ir Annie maždaug trejus metus priklausė Viktorijos laikų terasa Sidnėjaus Čippendelyje, prieš tai pasitelkdama Kitty į tamsių, ankštų erdvių ir bendrojo nualinimo problemas.

Kiemas „Granitinės plytelės iš„ Surface Gallery “toliau eina į kiemą, kad būtų galima sklandžiai praplėsti gyvenamąją erdvę“, - sako Kitty. "Naujas kepsninės suoliukas veikia kaip lauko virtuvė, kuri buvo poros pageidavimų sąrašas. Ji buvo uždengta, kad grindų plotas jaustųsi labiau." Individualus suolelis, Betono studija. Signature prolino įmontuota šoninė degiklio kepsninė, „Beefeater“. Aksono apdaila, Scyon. Vandenyno pilkos liepsnos granito plytelės, Paviršiaus galerija.

Kitty sugalvojo planą, kuris ištiestų terasos galinę dalį į abi pirmo aukšto ribas, įgydamas gyvenamąją erdvę iš retai naudojamo šoninio praėjimo, o ji pristatė apšvietimo šulinį ir suskaidytą lygį, kuris dabar jungia terasą su lauko erdve.

Nusprendusi pagarbiai atnaujinti šią dviejų miegamųjų, dviejų vonios kambarių paveldo terasą, architektė Kitty Lee išsaugojo priekinę, pirmame aukšte esančią namo dalį, kurioje buvo gyvenamosios ir valgomojo zonos, taip pat pagrindinį miegamąjį, palėpės miegamąjį ir kabinetą aukšte.

Virtuvė „Spintelės iki lubų ir stiklinimas visu aukščiu iki kiemo suteikia pranašumą dėl aukšto kambario aukščio“, - sako Kitty. "Tris kartus sukraunamos stumdomos durys buvo pasirinktos siekiant lankstumo; duris galima atidaryti iš abiejų pusių, sukrauti į abi puses arba sukrauti per vidurį. Taigi, kai kas nors naudojasi virtuve, kiemas vis tiek yra pasiekiamas iš kitos pusės. salos suolelis “. Nauji darbai Apšvietimas „Džuljeta“ pakabukas, „HG Furniture Solutions“. Stacionarios durys, architektūrinės langų sistemos.

Trijų originalių židinių ir grindų lentų atkūrimas buvo neatskiriama svarstomos perdarymo dalis, taip pat galinio grindų plano perdirbimas, siekiant šiuolaikiškoje konstrukcijoje didesnio funkcionalumo, lankstumo ir natūralios šviesos.

Kūgio formos - nuo kuklaus 4, 3 metro pločio priekyje iki 2, 9 metro gale esančios svetainės - buvo dar vienas iššūkis, kurį Kitty priėmė perskirstydama kambarius, kad kiekviena erdvė pasiektų visą savo potencialą.

Virtuvė „Mes taip džiaugiamės virtuve“, - sako Warrenas. "Dėl papildomos saugyklos pagerėjo mano darbo eiga, ypač ištraukiamos lentynos." Zonos sėkmę lėmė protingi dizaino sprendimai, taip pat elegantiški stiliaus pasirinkimai - „Elton Group Eveneer Milkwood“ faneros dirbiniai, pagaminti „BK Joinery“, taip pat „Shuk“ plytelės iš „Skheme“.

Annie, anksčiau gyvenusi butuose, įvertino privatumo ir erdvės teikiamą erdvės pojūtį ir pagrindiniame vonios kambaryje paprašė onseno stiliaus vonios, kuri visame pasaulyje sukėlė minimalistinio japonų jautrumo idėją. Nepermatomos stiklinės durys, elegantiškos stalinės dirbtinės detalės, baltos blizgios užuolaidos ir kompaktiškos erdvės su aukštos kokybės apdaila užtikrina estetinį sklidimą namuose.

Trumpai pranešdami apie gražaus, funkcionalaus saugojimo reikalavimą, kad būtų galima išnaudoti didelę terasos lubų aukštį, pora dabar gali gyventi be rūpesčių.

Pagrindinio miegamojo sienos, nudažytos „Dulux Herbalist“, atspindi aplinkinius medžius ir prideda gamtos elementą šiam miesto centre. „Jasper“ įdegio kėdė, MRD namai. Popietės „Nap Nap“ darbai, „Meno ir kadravimo“ įmonė. Pagalvėlės ir mesti, Adairs. Samurajų kilimas Pyua mieste, Cavalier Bremworth.

Švyturys su vandens elementu dabar skiria seną ir naują, sukuria natūralų apšvietimą namuose ir sukuria aplinkos vaizdą, kai apšviečiamas naktį. Papildomo pločio padidinimas, praplečiant nuosavybės ribas, leido užimti vietą virtuvės salai, kurios viršuje yra „Essastone“ baltojo betono darbinis paviršius ir juodas intarpas su „Franke“ kriaukle ir čiaupu.

„Kriauklė ir viryklė yra išlygintos, todėl du žmonės gali patogiai naudotis virtuve tuo pačiu metu“, - sako Kitty. "Kriauklės vieta taip pat leidžia sėdėti viename salos gale." Warrenas sutinka: „Mes dažnai valgome ant suoliuko, kai tik esame dviese“.

Antras miegamasis "Aš padariau odinį dirželį kabantį bėgelį, kuris buvo sumontuotas po paprasta lentyna", - sako Kitty. "Įleistas griovelis leidžia uždangai uždengti sieną prie sienos. Tai universalus, tačiau ekonomiškas sprendimas, suteikiantis patalpai tekstūros ir minkštumo, kontroliuojantis šviesą ir privatumą, taip pat paslėpiantis drabužių spintos erdvę, nereikalaujant atskirų spintelių durų." Vantage magnum stumdomos durys, architektūrinės langų sistemos. Individualizuotos užuolaidos, „Kolong“ interjerai. Užuolaidų audinys, Charleso Parsonso interjeras.

Perkeldama virtuvę į užpakalinę namo dalį ir pridėdama švelnų padalijimo lygį, Kitty sukūrė maisto gaminimo zoną, kuri atsidaro tiesiai į kiemą ir gauna dar didesnį erdvės pojūtį, kai kaupiamos trigubai sukraunamos stumdomos durys.

Viršutiniame tyrime pateiktas naujas langas, nukreiptas į šiaurę, dramatiškai pakeitė erdvės patrauklumą, o Džuljetos balkonas, esantis antrame miegamajame, yra laimėjimas. Šiame tvarkingame miegamajame Kitty suprojektavo drabužių spintelę, kurią apdengė tos pačios paprastos užuolaidos, kurios tęsiasi per balkono duris.

Pagrindinis vonios kambarys „Paprastai japonų vonios kambarys yra padalintas į šlapias ir sausas zonas“, - sako Kitty. "Didelis stoglangis per drėgną vietą atkreipia akį į viršų, o ne palei siaurą erdvę." „Hana“ akrilo vonia, Japoniškos pirties įmonė. Dušo rinkinys „Ikona + svirtis“ ir „Ikona“ čiaupai, Astra Walker.

Vienos lubos, įleistos į lubas, suteikia šiuolaikišką vaizdą, o kūrybingas dėmesys pačiai drabužių spintai užtikrina, kad vaizdas net ir patraukus užuolaidas bus geras.

Kaip ir bet kuriame puikiame dizaino pavyzdyje, ypatingai paminėtos detalės, todėl šiuose namuose ypač vertas dėmesio yra apšvietimas. Paklaustas kai kurių mėgstamiausių renovacijos aspektų, Warrenas sako: „Saulės šviesa dienos metu užtvindo vonios kambarį nuo stoglangio, o švyturys su vandens funkcija ypač gerai atrodo naktį, kai įjungtos šviesos“.

Pagrindinis vonios kambarys Neutrali paletė, einanti visuose namuose, tęsiasi vonios kambario erdvėse. Matinės baltos netaisytos sienų plytelės, „Surface Gallery“. Baltos neglazūruotos kvadratinių grindų plytelės, Di Lorenzo. „Quasar 65“ sieninis baseinas su LH lentyna, Parisis.

Ir kartais sunkiausiai dirbantys namo kambariai turi didžiausią pagerėjimą. Vonios kambarys ir skalbiniai dabar yra daugialypė erdvė. „Užuot neslėpusi skalbinių spintelėje, skalbimo vonelės viršuje yra įmontuota veidrodinė spintelė, kad ji taptų vonios kambario tualetu“, - sako Kitty.

Skalbdami skalbinius vonios kambaryje, atgavote Warrenui ir Annie labai reikalingą erdvę, tačiau šio projekto sėkmė nėra vien tik kvadratinių metrų panaudojimas viduje. Lygiai taip pat svarbu, kad papildytas apšvietimo šulinys užtikrina ryšį su lauke ir ramų vaizdą iš namų centro.

Vonios kambarys / skalbiniai „Individualizuotos nepermatomos stiklo durys iš„ Sapphire Aluminium “suteikia stiklinėms durims be langų galimybę pasiskolinti dienos šviesą iš švyturio“, - sako Kitty. Sandėliavimo galimybių derinys - saugykla lubų aukštyje, vieta suoleliams, atviros lentynos - pagerina kambario funkcionalumą.

„Viduje mes panaudojome natūralių tonų, tvirtų medžiagų ir skirtingų žaliųjų atspalvių paletę, kad vizualiai sujungtume su žaliuojančiais žvilgsniais lauke“, - sako Kitty. "Namas pasižymi savo sudėtinga vieta tankiame miesto audinyje ir randa harmoniją tarp naudingumo ir paveldo konteksto."

Norėdami pamatyti daugiau Kitty darbų, apsilankykite Kitty Lee architektūroje. Projekto statytojas yra „Renotech“, apsilankykite „Renotech“ pastate.

Peržiūrėti galeriją10 įkvepiančios terasos renovacijos

Žymės:  Lauke ir sode Kelionės namuose Gyvenimas ir maitinimas 

Įdomios Straipsniai

add