Erdvės darbui: naujoji „El Celler de Can Roca“ kūrybinė erdvė

Broliai „Roca“, Joanas, Josepas ir Jordi, norėjo to, apie ką svajoja dauguma iš mūsų. Jie ieškojo erdvės, kur galėtų pasislėpti ir rasti ramybės mąstymo bei dialogo prieglobstį nesustabdomos veiklos, kurią sukūrė vienas puikiausių pasaulio restoranų „El Celler de Can Roca“, viduryje. „La Masia“, netoli savo apdovanojimus pelniusio restorano, buvo ideali vieta tapti kūrybingu vaikų darželiu visai „El Celler“ komandai. Graži vieta, nepalyginamoje aplinkoje, kurią galite pamatyti šių linijų nuotraukoje.

Tyrimai, kūrybiškumas ir mokymai yra šios erdvės, kadaise buvusios kepyklos ir restorano, funkcijos. Tai vieta, kur galite sėdėti, apmąstyti ir net svajoti, viso gero kūrinio sėkla. Šiame ramybės ir įkvėpimo prieglobstyje jie, kaip ir negalėjo būti, pasistatė virtuvę. Tačiau, priešingai nei mes galime manyti, tai nėra pramoninė virtuvė, o jie ieško jaukios ir šiltos atmosferos, beveik jaustųsi kaip namie. Pažiūrėkime!

Tiesa ta, kad vieta, kurioje yra La Masía, kviečia atsipalaiduoti ir apmąstyti save. Tai yra viena iš šių vietų, kur ypač lengva susikaupti, o esant tokiai aplinkai nesunku sukurti jaukią erdvę, kurioje jaustumėtės patogiai, tačiau be nuostabaus eksterjero, viduje jie taip pat atliko labai gerą darbą.

2014 m. Vasarą broliai „Roca“ susisiekė su „SIE LINE“, „Santos“ virtuvių platintoju Žironoje. Naujai atnaujintame beveik 28 kvadratinių metrų plote jie norėjo rasti virtuvę su subtiliomis linijomis su sala. Tai erdvė, kuri iš dalies skirta formacijoms, todėl joje taip pat yra kėdės sritis, kurią dabar pamatysime.

Modelis, kurį jie pagaliau pasirinko virtuvei, pamatę keletą pasiūlymų, buvo „Minos Line-L“ - modelis, kurį daugelis iš jūsų jau žino ir kuriam būdingos jo rankenos be durų, be to, kad jis yra labai funkcionalus ir labai estetiškas rūpinosi. Visų baldų apdaila buvo „Gris“ arena, kuri, kaip matote, puikiai dera su hidraulinių plytelių grindų atspalviais, kurie yra pačios Masijos originalas, daugelio mūsų svajonė.

Šiame išgelbėtame ir reabilituotame aukšte kėdės pastatytos taip, kad „El Celler“ komanda atsisėstų kas savaitę rengti daugiadalykius mokymus. Ir rinkinys baigtas serija lentynų šonuose, kurias galite pamatyti nuotraukose ir kurios padidina erdvės funkcionalumą.

Dviejuose pastato aukštuose jie taip pat įrengė erdves dialogui ir horizontaliajai bei kūrybinei plėtrai, nedidelę laboratoriją ir biblioteką. Projektą užbaigia ekologiškas sodas, iš kurio maitinamas restoranas. Taigi tai, ką turime, yra darbo vieta, tačiau dekoruota ir įrengta patogiu planu, kaip namas.

Jei pastebėjote pirmąją nuotrauką, pamatysite, kad prie privažiavimo prie pastato kelio nuo El Celler pusės matosi ženklas „La Masía (I + R)“. Iš šio plakato jau suprantama, kad artėjame prie tyrimų vietos, tačiau ko galbūt neįsivaizduojate jaukios ir madingos aplinkos, kurią rasite viduje. 
Daugiau informacijos „El Celler de Can Roca“, „SIE LINE“ ir „Santos“
Naujame „Decoesfera“ salone, norėdami pamatyti ir paragauti SANTOS virtuvių Barselonoje

Žymės:  Miegamasis Vaikų kambariai Kelionės namuose 

Įdomios Straipsniai

add