Šiame Sidnėjaus sode pakrantė susitinka su australų krūmais

žingsniai-sodas-pakrantė-fudge-Busch-gegužė16

Kartais turi būti atvejų, kai dizaineriai peržiūri esamą sodą ir galvoja: „Kodėl jūs net taip darytumėte?“ Šiuo atveju pavyzdys buvo originalus šių namų kiemas Manly mieste Sidnėjaus šiauriniuose paplūdimiuose. Pakelta virš namo, ji privertė naujus savininkus jaustis klaustrofobiniais ir uždarais, o atraminė siena buvo tik 1, 2 metro nuo galinių langų.

Sienos viršuje buvo krūmų eilė, todėl pačios vejos net nebuvo galima pamatyti. "Sodas perpildė namą - jautėsi taip, lyg sėdėtum ant tavęs, kai buvai lauke", - sako Matas. Leacy, „Landart Landscape“ režisierius. "Jūs žiūrėjote pro langus tiesiai į sieną."

Naujieji savininkai, pora su dviem mažais berniukais, norėjo pakrančių žvilgsnio ir kad sodas jaustųsi atviras ir svetingas - vieta, kur jie galėtų linksmintis ir kur jų namai būtų matomi. Lygiai taip pat svarbu, jie norėjo visapusiškai išnaudoti baseiną, paslėptą turto gale.

Mattas ir jo komandos pirmosios užduotys buvo pastumti atraminę sieną atgal ir sutvarkyti drenažo problemas, dėl kurių į namus dažnai tekėdavo lietaus vanduo. Tai apėmė daugybę kasimo darbų - rankomis. „Negalėjome ten gauti jokių kasimo mašinų, todėl kelias savaites praleidome su kastuvais, metalo košėmis ir elektriniais plaktukais“, - sako Mattas.

Kai atraminė siena buvo perkelta, komanda pastatė laiptelių rinkinį, kylantį į sodą, nukreipdama jūsų žvilgsnį į baseiną, dabar matomą iš namo pro berėmę stiklinę baseino tvorą. „Žingsniai verčia pakilti ir išsimaudyti“, - sako Mattas.

Tuo tarpu baseinas pats savaime buvo renovacijos darbas. „Tai buvo 40 ar 50 metų ir buvo išklotas žvirgždu, kuris išsikišo ir tapo lenkta siena, skiriančia sodą nuo bloko bloko“, - sako Mattas. "Taigi mes sutvirtinome sieną, apklijavome ją kalkakmeniu ir paskui išėjome į baseiną."

Baseinas buvo apsuptas paklotų, pagamintų iš tamsios merbau medienos, tačiau Matas ir jo komanda, užuot juos pakeitę, pritaikė kalkių plovimo medžiagą, kad susimaišytų su klinčių klotuvais ir laipteliais. „Šviesesni tonai padėjo sukurti tą ramų, paplūdimio pojūtį, kurio savininkai norėjo“, - sako jis. "Mes išvengėme visos medienos pakeitimo išlaidų, o aplinkai geriau, jei perdirbant esamas medžiagas galite sukurti visiškai naują išvaizdą."

Augalų srityje Mato komanda pradėjo nuo nulio, laikydama nuosavybėje jau esančias pušis ir palmes. „Mes pristatėme vietinių ir egzotinių rūšių derinį, kad galėtume susieti tiek su vietove, tiek su esamais medžiais, išlaikydami visa tai mažai priežiūros“, - sako Mattas. Aukštos pušys baseino gale suteikia privatumą, o Mattas pasodino lelijos pūlinius gyvatvorius palei perimetrą, kad dar labiau apžiūrėtų sodą nuo kaimynų.

Priekinis sodas yra struktūrizuoto išdėstymo, kurį padiktavo jo aspektas ir namo architektūra, be to, jame yra iškilęs veganiškas pleistras. „Ši vieta yra nukreipta į šiaurę, o savininkai labai norėjo užsiauginti savo maisto“, - sako Mattas. Dramatiška dracaena yra sujungta su Leucophyta brownii 'Sidabrinio grynuolio' kekėmis žemiau, o vietinis rozmarinas ir liriopas linija sieną.

Priešingai, galinis sodas yra laukinis ir natūralus. "Savininkai norėjo, kad pakrantės krūmynai jaustųsi niekuo neišsiskiriantys. Vietoj to, jie norėjo, kad tai būtų laisva ir laisva", - sako Mattas. Tai reiškia, kad kai kurie sodinukai atrodo beveik apaugę - pavyzdžiui, tuckeroo ir ozothamnus klesti šalia įmontuotų krėslų - o mondo žolė aplink grindinio akmenis, išdėstytus vejos šone, sąmoningai paliekama neaprišta.

Lauko baldai galiniame sode yra skirti atsipalaiduoti prie tiko stalo ir tiko ir pinti pynimo kėdžių. „Sode nėra nieko per daug struktūruoto ar formalaus, todėl tą pačią temą tęsėme ir su baldais“, - sako Mattas.

Į baseino šoną yra esanti filtrų dėžutė, paslėpta už didelės sienos. „Pasinaudojome tuo savo naudai, pastatydami priešais suolelius, kad sukurtume ramią zoną, kurią šeima galėtų naudoti netoli baseino“, - sako Mattas. "Mes taip pat įdėjome už pakylos sėdynę už suolelio sėdimųjų vietų, kad šiek tiek atitrūktų siena."

Matas lauko armatūrai panaudojo varį, kuris laikui bėgant įgis charakterį ir įgis patiną. „Mes įrengėme varinį lauko dušą skalavimui prie baseino, o latakai ir lietvamzdžiai namo gale taip pat yra variniai, todėl jie visi veikia kartu“, - sako jis. "Jie ilgai laikysis ir bus gražūs orai".

Galutinis rezultatas negalėjo skirtis labiau nei anksčiau. Nebepjaunamas ir neatskirtas nuo namo, sodas dabar yra atvira erdvė, kurioje šeima gali žaisti, linksmintis ir pailsėti.

4 pagrindiniai augalų skynimai (iš kairės) Anigozanthos ‘Dwarf Delight’ (kengūros letena) suteikia šviežią ir ilgalaikę spalvą. Westringia fruticosa (vietinis rozmarinas) šviečia kaip apsidraudimo ar atrankos augalas. Dichondra argentea 'Silver Falls' yra šliaužiantis augalas su ilgais, sidabriniais stiebais. Leucophyta brownii ‘Silver Nugget’ (nykštukinės pagalvėlės krūmas) klestės saulėtoje vietoje.

Norėdami sužinoti daugiau apie Matt Leacy kūrybą, apsilankykite „Landart Landscape“ .

Žymės:  Virtuvė Saln Vonios kambarys ir skalbiniai 

Įdomios Straipsniai

add